Wykonanie
Najczęściej
świeże soki robię w okresie wiosenno-letnim, kiedy są dostępne świeże, pyszne
warzywa i owoce. Jednak dziś zapragnęłam poczuć smak wiosny i przygotowałam mój ulubiony sok z
marchwi. Dodać do niego można to, co się lubi lub to, co się ma akurat w lodówce:) Ale wspaniałe w
marchwi jest to, że i bez dodatków smakuje bosko!Na dwie większe szklanki dziś potrzebowałam:7-8 dużych
marchewek1
pomarańczaplaster (grubszy) świeżego
imbirukilka kropel
soku z cytryny2 krople
oliwy z oliwek/olejuWszystkie składniki przygotowujemy według wymagań naszej sokowirówki i miksujemy:) na koniec, już do szklanki, dodajemy
sok z cytryny dla smaku i olej/oliwę dla dobrego trawienia. O dodawaniu
oleju do soku z
marchwi kiedyś powiedział mi ktoś, kto wielbi
soki z tego warzywa - -podobno ułatwia trawienie
marchewki. Ale jeśli nie smakuje Ci z tym dodatkiem, to go nie stosuj:)Smacznego!