Wykonanie
Szybki, prosty w wykonaniu i co ważne o tej
porze roku, rozgrzewający krem
chrzanowy. Bardzo polecam.

Składniki:- 2
ziemniaki,- 1
marchewka,- kawałek
selera,-
pietruszka,- biała część
pora,- po kilka ziaren
pieprzu i
ziela angielskiego,- 1
listek laurowy,-
sól do smaku,- 3- 4 łyżki
chrzanu,- mini grzanki z domowego
chleba razowego,-
gruszka,-
orzechy włoskie.Sposób wykonania:Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wlać
wodę, dodać
pieprz, ziele,
listek laurowy,
sól i gotować do miękkości warzyw. Wyjąć ziele i listek, po czym zupę zmiksować na krem. Dosmaczyć
chrzanem, posypać grzankami i
orzechami włoskimi.
Gruszkę obrać, pokroić na cząstki, przygrzać na suchej patelni i dodać do zupy.