ßßß Cookit - przepis na Babeczki z miodem i tymiankiem

Babeczki z miodem i tymiankiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
tymianek posiekany 1 łyżek stołowych
migdały posiekane 100 gramów
jajka 2 sztuk
miód płynny 125 gramów
cukier brązowy 70 gramów
masło miękkie 90 gramów
mleko 1 szklanek
Wykonanie:
Przesianą mąkę wymieszać z proszkiem, solą, migdałami i tymiankiem. Mikserem ubić jajka z miodem, 3 łyżkami cukru, masłem i mlekiem. stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Posypać pozostałym cukrem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6121/Babeczki-z-miodem-i-tymiankiem