Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 1,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
tymianek posiekany 1 łyżek stołowych
migdały posiekane 100 gramów
jajka 2 sztuk
miód płynny 125 gramów
cukier brązowy 70 gramów
masło miękkie 90 gramów
mleko 1 szklanekWykonanie:Przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą,
migdałami i
tymiankiem. Mikserem ubić
jajka z
miodem, 3 łyżkami
cukru,
masłem i
mlekiem. stopniowo dodawać suche składniki, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Posypać pozostałym
cukrem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: