Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 300 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
soda oczyszczona 0,5 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
masło 125 gramów
cukier 150 gramów
jajka 2 sztuk
śmietana kremówka 125 mililitrów
mango kandyzowane, posiekane 60 gramówmiąższ
owocu marakui 4 łyżek stołowych
jogurt naturalny 125 mililitrów
śmietana kremówka 125 mililitrówskórka otarta z
cytryny 2 łyżek stołowychmiąższ
owocu marakui 1 łyżek stołowychWykonanie:Ciasto: przesianą
mąkę wymieszać z proszkiem,
solą i
sodą. Mikserem ubić
masło z
cukrem, aż masa będzie gładka. Dodawać po jednym
jajku, ubijać mikserem, za każdym razem czekać, aż się całkiem połączy z masą. Stopniowo dodawać suche składniki i
śmietanę. Wmieszać łyżką
mango i miąższ
marakui. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzany do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, a ciasto pozostało elastyczne, nieprzesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek.Krem
jogurtowy: mikserem ubić
śmietanę z
jogurtem na sztywno. Wmieszać ręcznie
skórkę z cytryny i miąższ
marakui(1 łyżka).Odciąć wierzch z babeczek i nałożyć krem. Przykryć "czapeczką" z ciasta i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27superAutor: Scully16Data: 2009-04-14ciekawyAutor: monpol6Data: 2009-04-07OrginalnyAutor: elunia8762Data: 2008-12-22:)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: