ßßß

Składniki:szklanka mleka migdałowego niesłodzonego (można dać zwykłe mleko)3 czubate łyżki mąki gryczanej1 łyżka odtłuszczonego siemienia lnianego2 jajkaszczypta soliolej kokosowy do smażeniaDodatki:1 bananmiód lub syrop klonowycynamonulubiony dżem (u mnie jagodowy)Mleko, jajka, mąki i sól ubijamy mikserem lub ręczną trzepaczką na gładkie ciasto o konsystencji niezbyt gęstej śmietany. Jeżeli wyjdzie nam zbyt gęste można dodać odrobinę mleka bądź wody.Następnie rozgrzewamy patelnię z niewielką ilością oleju kokosowego i smażymy naleśniki z obu stron na lekki złocisty kolor.Gotowe naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami. Ja część podałam z dżemem jagodowym i jogurtem greckim. Pozostałe były z bananami, syropem klonowym i cynamonem.
Smacznego...