ßßß
Składniki:1 1/2 szklanki zmielonych migdałów lub mąki migdałowej1/2 szklanki zmielonego siemienia lnianego1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczeniaszczypta soli1/2 łyżeczki cynamonugarść płatków migdałowychgarść pokruszonej gorzkiej czekolady minimum 85 % kakao1 duże jajko2 łyżki serka quark lub gęstego jogurtu1/2 szklanki roztopionego oleju kokosowego lub masła1 łyżka mioduPiekarnik rozgrzewamy do 180°C.W jednym naczyniu mieszamy składniki suche. W drugim naczyniu rozbijamy jajko i mieszamy z olejem kokosowym, serkiem i miodem. Następnie łączymy zawartość obu naczyń dodajemy czekoladowe granulki i migdały.Blaszkę do pieczenia wykładamy pergaminem. Z ciasta formujemy średniej wielkości kulki, które spłaszczamy rękoma.Ciasteczka wkładamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy około 15 minut, aż brzegi ładnie się zrumienią. Po czym wykładamy je z piekarnika i studzimy na kratce.
Smacznego...