Wykonanie

Kuchnia włoska jest zazwyczaj lekka i prosta. Minimalistyczna w wykonaniu. Moja współlokatorka Fernanda sprawia, że czasem na tym Bliskim Wschodzie czujemy się jak w
słonecznej Italii. Paprykowa focaccia Fernandy wymaga czasu, jednak efekt jest wart swojej ceny. Przekonajcie się sami.***Italian cuisine is in general light and simple. My flatmate Fernanda sometimes makes us feeling like we
were in sunny Italy and not in the Middle East. Bell Pepper focaccia of Fernanda takes
time, but the effect is worth your effort. Check it out!

Paprykowa focacciaczas przygotowania: 20 minur pracy + 2h20 min rośnięcia + 30 minut pieczeniaCzego potrzebujesz?600 g
mąki pełnoziarnistej3 łyżki
oliwy1 łyżeczka
soli1 łyżeczka
cukru12 gr
suszonych drożdży1,5 szklanki ciepłej
wodyFarsz:2
papryki, pokrojona w paski1 duża
cebula, pokrojona w piórka
sól,
pieprz, dowolne
ziołaCo teraz?1. Zagnieć ciasto z podanych składników, wyrabiaj aż będzie gładkie i elastyczne.2. Nasmaruj
oliwą, przykryj czystą ścierką i odstaw na 2 godziny.3. W międzyczasie podsmaż
cebulę na odrobinie
oliwy, gdy zeszkli się dodaj
paprykę i duś do miękkości. Dopraw do smaku.4. Podziel ciasto na dwie części i z każdej uformuj płaski placek (średnica dowolna).5. Przełóż spód do formy oprószonej
mąką. Ułóż na nim warzywa, przykruj drugą częścią i dopasuj. Odstaw na 20 minut.6. Piecz 30-35 minut w temp. 200 C.

Bell pepper focacciapreparation
time: 20 minute work + 2h20 min growing + 30 minutes bakingWhat do you need?600 g wholemeal
flour3 tablespoons
olive oil1 teaspoon salt1 teaspoon sugar12 gr of dried yeast1 . 5 cups of warm waterstuffing:2 peppers, cut into strips1 large onion, cut into featherssalt, pepper, any herbsWhat now?1 Knead the dough with mentioned ingredients, knead until smooth and elastic.2 Lubricate with oil, cover with a clean cloth and set aside for 2 hours.3 In the meantime, fry the onion in a little
olive oil, when soft and delicate add peppers and simmer until tender. Season to taste.4 Divide the dough into two parts and shape each into a flat
cake (any diameter).5 Spread the bottom of the
mold lightly with
flour. Put first part of dough and Arrange vegetables on it, cover with second part and
make it fit. Allow to stand for 20 minutes.6 Bake 30-35 minutes at 200 ° C.