Wykonanie

Uwielbiam wegańskie przepisy za ich prostotę. Oczywiście trafiają się też takie wybitnie skomplikowane ale zostawiam je na specjalne okazje, a na co dzień minimalizm i oszczędność pracy oraz czasu. Przed
wami wytrawny ciasto
tymiankowo -
marchewkowe. Bez
drożdży, gotowe w 30 minut!***I
love the vegan recipes for their simplicity. Of course, you will also find some
very complicated ones but I leave them for special occasions. For every day I choose minimalism and labor&time saving options. Let me present you thyme-carrot
cake. Without yeast, ready in 30 mins!

czas przygotowania: 40 minutCzego potrzebujesz?1,5 szkl
mąki pełnoziarnistej1/3 szkl
oleju lub
oliwy1 łyżeczka
soli1/2 łyżeczki
cukru1 łyżka
proszku do pieczenia6 łyżek suszonego
tymianku lub zaataru z tego przepisu1/2 łyżeczki
pieprzu3 łyżki
siemienia lnianego lub
słonecznika lub innego dowolnego ziarnaokoło 1,5 szkl
wody200 g mieszanki
marchewki i
groszkuCo teraz?1. Wymieszaj wszystkie składniki za pomocą drewnianej łyżki.2. Przełóż do natłuszczonej formy i piecz 30-35 minut w temp. 180 CCarrot-thyme
cakepreparation
time: 40 minutesWhat do you need?1.5 glass wholemeal
flourThird glass of oil or
olive oil1 teaspoon salt1/2 teaspoon sugar1 tablespoon baking powder6 tablespoons dried thyme or zaatar from this recipe1/2 teaspoon black pepper3 tablespoons of flaxseed or sunflower or any other grainabout 1 . 5 glass of water200 g of a mixture of carrots and peasWhat now?1 Mix all the ingredients with a wooden spoon.2 Transfer to a greased
mold and bake 30-35 minutes at 180 C