ßßß
Zaczynamy od upieczenia spodu ciasta. Przepis na biszkopt jest najprostszym z możliwych. Żółtka ucieramy z cukrem i wodą na pianę. Mieszamy obie mąki z proszkiem do pieczenia, wsypujemy kakao i dodajemy do żółtek. Ubitą pianę z białek przekładamy do ciasta Biszkopt pieczemy w temp. 180 st. C, około 35 minut.Kremówkę ubijamy, stopniowo dodając waniliowy cukier puder (2 łyżeczki). W rondelku rozpuszczamy żelatynę (w zimnej wodzie) i delikatnie podgrzewamy, pamiętając, by nie zagotować żelatyny i przekładamy do niej odrobinę bitej śmietany. Dokładnie mieszamy i łączymy z całością masy. Gdy biszkopt wystygnie, wykładamy na niego masę kremową i układamy owoce. Następnie przygotowujemy galaretkę, którą rozpuszczamy w 2 szklankach gorącej wody i odstawiamy, czekając aż wystygnie. Zimną galaretką polewamy ciasto i wkładamy do lodówki na 3 godziny.SMACZNEGO!