ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab jagnięcy z kością 1 kilogramówjałowic mielony 1 łyżek deserowychmajeranek 1 łyżek deserowychcebula 2 sztuksól według uznaniaolej według uznaniawino czerwone wytrawne 1 szklanekskórka z cytryny - otarta 1 sztuksok z cytryny 1 sztukliść laurowy 1 sztukgoździki 2 sztukimbir 1 szczyptacukier 1 szczyptaziarenka jałowca według uznaniaziele angielskie według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Marynata: do wina dodać sok i skórkę z cytryny, listek laurowy, goździki, szczyptę imbiru oraz cukru i po kilka ziarenek jałowca, ziela angielskiego oraz pieprzu czarnego, i zagotować.Umyty, osuszony schab pokroić na kotlety tak, aby przy każdym została kostka. Mięso mocno wygnieść ręką, natrzeć jałowcem oraz majerankiem i włożyć do kamiennego garnka. Obłożyć plasterkami cebuli, zalać przestudzoną marynatą, przykryć, obciążyć i odstawić na 24 godziny w chłodne miejsce.Wyjęte z marynaty mięso osuszyć, natrzeć solą i posmarować olejem. Piec na grillu z obu stron do zrumienienia. Można tez upiec w folii aluminiowej, wysmarowanej olejem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: