Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czego
baranina bez kości 0.5 kilogramów
masło ghee 5 łyżek stołowych
cebula 1 sztukgatam 2 łyżek deserowych
chili 2 łyżek deserowych
kardamon 3 sztuk
imbir 0.5 łyżek deserowych
sól 1 łyżek deserowych
sok z cytryny 0.5 sztuk
ocet 1 łyżek deserowychWykonanie:1. W garnku ze szczelnym przykryciem rozgrzać
masło lub
olej, szybko obsmażyć
mięso, przełożyć na talerz.2. Włożyć do garnka
cebulę wraz z garam
masła i chlli, smażyć na średnim ogniu przez 4 min., stale mieszając.3. Włożyć
mięso i pastę
pomidorową,
kardamon,
imbir, wymieszać, i dusićpod przykryciem na małym ogniu przez 30 min., od czasu do czasu mieszając. W razie potrzeby podlać
wodą, sos jednak powinien być gęsty.4. Dodać
sól,
sok z cytryny,
rabarbaru lub
ocet, dusić jeszcze przez 15 min., aż
mięso będzie miękkie. I5. Podawać z
ryżem ugotowanym na sypko lub indyjskimi
chlebami (NAN lub CHAPPATI i RAITĄProporcje dla 4-5 osóbUwagi:
baranina pokrojona w plastry, sklarowane
masło ghee lub
olej,
cebula drobno posiekana, gatam (
masło),
kardamony (dowolnie), sok z połówki
cytryny lub 3 łyżeczki soku z
rabarbaruKuchnia IndyjskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-01-02fajneAutor: madzia2544Data: 2008-01-30Ta potrawa jest pyszna i do tego dietetyczna. Polecam;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: