ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegocebula 2 sztuksok z cytryny 1 sztukpierś kurczaka 1 sztukwino mususjące 150 mililitrówgrzyby leśne 150 gramówmasło według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną cebulę udusić na łyżce masła razem z sokiem z cytryny. Mięso owinąć w folie spożywczą i zbić na płasko. Przełożyć do cebulki, oprószyć sola i polać winem. Całość dusić na małym ogniu ok. 9 minut. Mięso wyjąć, a sos przecedzić i nieco zredukować.Oczyszczone, pokrojone w paski grzyby usmażyć na maśle. Kurczaka pokroić i ułożyć na talerzu w wachlarz, polać winnym sosem i posypać grzybami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: