ßßß Cookit - przepis na Pierś kurczaka w winnym sosie

Pierś kurczaka w winnym sosie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
pierś kurczaka 1 sztuk
wino mususjące 150 mililitrów
grzyby leśne 150 gramów
masło według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną, posiekaną cebulę udusić na łyżce masła razem z sokiem z cytryny. Mięso owinąć w folie spożywczą i zbić na płasko. Przełożyć do cebulki, oprószyć sola i polać winem. Całość dusić na małym ogniu ok. 9 minut. Mięso wyjąć, a sos przecedzić i nieco zredukować.
Oczyszczone, pokrojone w paski grzyby usmażyć na maśle. Kurczaka pokroić i ułożyć na talerzu w wachlarz, polać winnym sosem i posypać grzybami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sosy i pasty
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11430/Piers-kurczaka-w-winnym-sosie