Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
cebula 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
pierś kurczaka 1 sztuk
wino mususjące 150 mililitrów
grzyby leśne 150 gramów
masło według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną, posiekaną
cebulę udusić na łyżce
masła razem z
sokiem z cytryny.
Mięso owinąć w folie spożywczą i zbić na płasko. Przełożyć do
cebulki, oprószyć
sola i polać
winem. Całość dusić na małym ogniu ok. 9 minut.
Mięso wyjąć, a sos przecedzić i nieco zredukować.Oczyszczone, pokrojone w paski
grzyby usmażyć na
maśle.
Kurczaka pokroić i ułożyć na talerzu w wachlarz, polać winnym sosem i posypać
grzybami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: