ßßß Cookit - przepis na Pierś z kurczaka w czerwonym pesto

Pierś z kurczaka w czerwonym pesto

nazwa

Wykonanie

Smaczne, soczyste mięsko, bardzo łatwo jest je przygotować. Coś dla zabieganych!
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka
4 łyżki stołowe czerwonego pesto
szczypta soli
Mięso oczyszczam z błonek, przepłukuję pod zimną wodą, dzielę na 4 kotlety. Oprószam solą i dodaję pesto. Rozprowadzam je po mięsku i wkładam do lodówki na 0,5 godziny. Wyciągam i smażę na oleju z obu stron. Na usmażonego fileta nakładam łyżeczkę ziołowego masła, które świetnie się komponuje z mięsem, tworząc delikatny sosik.
Podałam z ryżem i przesmażonymi na suchej patelni, cienkimi płatami cukinii (skropiłam je przed smażeniem octem balsamicznym). Smacznego!
Źródło:http://kuchniamagorzata.blogspot.com/2013/08/piers-z-kurczaka-w-czerwonym-pesto.html