ßßß
SKŁADNIKI3 paczki herbatników;suchy biszkopt;1 szklanka mleka;0,5 paczki margaryny;0,5 szklanki cukru;2 łyżki kakao;olejek rumowy;0,5 szklanki wódki;¼ szklanki rumu;¼ szklanki nalewki wiśniowej;orzechy drobno pokrojone;rodzynki;wiśnie z nalewki.WYKONANIECiastka i biszkopt mielimy maszynką. Mleko, kakao, cukier i margarynę rozpuszczamy, robiąc bardzo lejącą polewę. Gdy przestygnie dodajemy do zmielonej suchej masy. Później dokładamy marmoladę, bakalie, olejek i alkohol. Wszystko dokładnie mieszamy. Formujemy kulki wielkości mandarynki. Możemy je oblać czekoladą i posypać tak jak ja orzechami lub wiórkami kokosowymi. Schładzamy w lodówce, aby masa stężała.
Grupa Stovit jest wiodącym producentem szerokiej gamy przetworów z owoców (dżemy, powidła, deserki, marmolady), dodatków do mięs (borówka, jarzębina, żurawina). Jest również dystrybutorem oliw z oliwek, oliwek oraz różnych hiszpańskich specjałów. Moją szczególna uwagę zwróciły dżemy Stovit Premium słodzone fruktozą.