Jedno z najlepszych i najbardziej efektywnych ciast goszczących u mnie w domu. Robimy je rzadko, bo masa z nim roboty, ale warto spędzić te kilka godzin w kuchni. Spokojnie może zastąpić tort. Jest słodkie i kremowe. Idealne do kawy i świetnie sprawdza się na większych uroczystościach.W ten weekend dotrzymywał towarzystwa ukochanemu Sernikowi na zimno.Architektbiszkopt3/4 szkl mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczenia2 łyżki kakao1 łyżka oliwy6 jaj1 szkl cukruMasa budyniowa4 budynie śmietankowe1L mleka2 kostki margaryny1 łyżka kakao+ cukier( zależy czy budynie będą z cukrem)Masa serowa50dkg serków homogenizowanych ( ja użyłam zwykłego twarogu sernikowego)2 truskawkowe galaretki+ 2 banany+czekoladaPrzygotować ciasto jak na biszkopt, podzielić na dwie części. Do jednej dodać kakao. Piec oddzielnie przez 30min w temp 160stopni. Po wystudzeniu biszkoptów zdrapać górną warstwę. Dzięki temu ciasto nie będzie się rozwarstwiać.Ser będzie miał większą przyczepność.Ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć z ostudzonym budyniem. Podzielić na 2 części. I do jednej dodać kakao.Galaretki rozpuścić w 1 szkl wody, gdy zacznie tężeć połączyć z serkami i wymieszać.Na jasny biszkopt ułożyć połowę masy budyniowej z kakao. W ciemnym biszkopcie zrobić małe dziury np. kieliszkiem. Położyć go na masę budyniową. W dziury powkładać pocięte banany. Masę serową wylać na biszkopt z bananami, układamy ciemne krążki, które pozostały z ciemnego biszkopta i na koniec dać masę budyniową.Polać czekoladą.