Bardzo lubię przeglądać wszelkie kulinarne strony i blogi. Ostatnio przeglądając Kwestię Smaku natknęłam się na ten przepis . Trochę moich modyfikacji i obiad wyszedł niesamowicie pyszny. Przede wszystkim była to odmiana, coś innego. Jeśli macie dosyć ryżu, kaszy i makaronu, zaserwujcie sobie taki obiad.2 ząbki czosnku1/2 cebuli1 łyżeczka oliwy1/2 puszki pomidorówsól/ pieprz/ kminek/ chilli/ cynamon/ imbir/ papryka słodka i ostra1/2 łyżeczki cukruCzosnek i cebulę obsmażamy na oliwie. Wlewamy pomidory, doprawiamy.Gotujemy 10minut.1/2szkl czerwonej soczewicy1 szklanka wodySoczewicę ugotować w wodzie doprawiając solą i pieprzem.1 jajko60g sera fetakiełkibrokułaDo pomidorów dodajemy ugotowaną soczewicę. Na środku robimy dołek do którego wbijamy jajko. Gotujemy na małym ogniu ok. 5min pod przykryciem (jajko musi się ściąć). Posypujemy serem feta i kiełkami.Smacznego