Wykonanie
Składniki:- 1 op.
czerwonej soczewicy (350g)- 3
marchewki- 1
cebula- 1 puszka
pomidorów- 1 łyżka
oliwy- 2-3 litry
warzywnego wywaru- 1 łyżeczka suszonego
tymianku- 2 łyżeczki
słodkiej papryki-
sól- 1 op.
sera feta-
kiełki brokułaSposób przygotowania:1. Godzinę przed przygotowaniem zupy zalewamy
soczewicę wodą.2.
Marchewki obieramy, kroimy w plasterki,
cebulę siekamy. Pokrojone warzywa podsmażamy na
oliwie, zalewamy
wywarem, zagotowujemy. Następnie dodajemy odsączoną
soczewicę,
pomidory,
tymianek,
słodką paprykę, gotujemy do miękkości, od czasu do czasu mieszając.3. Na końcu przyprawiamy jeszcze do smaku
solą, nalewamy do miseczek, podajemy z pokrojonym
serem feta i
kiełkami brokuła.