Wykonanie
Moje ulubione danie obiadowe:)

Składniki:2 połówki
piersi kurczaka2
ogórki kiszone2 plastry
seramusztarda1
cebula4 duże
pieczarkiprzyprawy,
sól,
pieprz,
mąka pszennaSkrobiemy sobie ziemniaczki, wstawiamy w osolonej wodzie i gotujemy. Jak gotują się nasze
ziemniaki, robimy roladki.
Piersi kurczaka kroimy na pół, lekko rozbijamy tłuczkiem, u mnie wyszło 5 roladek bo z polędwiczek zrobiłam jeszcze jedną.Smarujemy
musztardą, kładziemy plasterki
ogórka kiszonego, na to pół plastra
sera i zwijamy roladkę.

Nasze roladki obtaczamy w
mące wymieszanej z
przyprawami, smażymy na tłuszczu.Gdy nam się podsmażą na jednej stronie przekręcamy na drugą i dodajemy pokrojoną w kostkę
cebulę i
pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości
mięska i
pieczarek.Ja już nie podlewam
wodę bo
cebula( u mnie cukrowa) i
pieczarki puszczą wystarczająco soku, również nie zagęszczam bo na naszych roladkach jest
mąka.

Gdy duszą się nasze roladki, możemy zrobić surówkę.U mnie
tarta na najdrobniejszych oczkach
cebula,
marchewka i
jabłko wymieszane z
majonezem.