Wykonanie
Bardzo szybka pieczarkowa
sałatka . Jedyną jej wadą jest to ,że powinna być zjedzona tego samego dnia , gdyż na drugi dzień puszcza sok i przestaje wyglądać apetycznie .
Sałatka pieczarkowa jest niesamowicie leciutka i smaczna .
Składniki na około 2-3 osoby :6 dużych
pieczarek4
konserwowe ogórki1 szt mała
cebulka10 dg
sera ( kawałek wielkości 1
ogórka konserwowego 😉 )1 łyżka
majonezu , mała łyżeczka
musztardy rosyjskiej,
sól ,
pieprz do smaku
Pieczarki ,
ogórka i
cebulkę siekamy drobniutko ,jak tylko się da ( im drobniej ,tym lepiej będzie smakować nasza
sałatka ) .
Ser kroimy w małą kosteczkę , dodajemy do reszty składników . Dokładamy
majonez,
sól i
pieprz , mieszamy i zrobione 😉
Sałatka pieczarkowa gotowa do zjedzenia . Można nią także nadziewać plasterki
wędliny, tworząc apetyczne ruloniki w których
sałatka jest jak nadzienie , lub faszerować nią
jajka , a nawet układać na kanapkach z dodatkiem np.
kiełków . Uniwersalna pyszna i prosta
sałatka pieczarkowa 😉 Niestety nie przechowujemy jej zbyt długo , gdyż
pieczarki puszczają sok i nasza pieczarkowa zamieni się w wodnista , a to nie jest zbyt apetyczny widok ( zjeść przed upływem doby )