ßßß
To co mi znika najszybciej ze stołu imprezowego. Ale nic dziwnego, są po prostu pyszne. :) Podaję przepis na 20 porcji.Przepis:* 10 jaj* majonez w butelce* 0,5 kg pieczarek* sól, pieprz* cebulaJajka gotujemy na twardo, obieramy, przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtko. Pieczarki smażymy na zeszklonej cebulce i zostawiamy do ostygnięcia. Ścieramy je na tarce o małych oczkach i dokładnie odsączamy (ja wyciskałam). Dodajemy je do żółtek i mieszamy. Dodajemy sól, pieprz i majonez (ok. 2 łyżek, nie więcej). Tak przygotowany farsz nakładamy do białek. Dekorujemy majonezem. Ja nie miałam majonezu w butelce, więc majonez ze słoika przeniosłam do tutki dekoracyjnej. :PAj, ta leniwa niedziela...