ßßß Cookit - przepis na SOS TATARSKI DO PIECZONYCH MIĘS

SOS TATARSKI DO PIECZONYCH MIĘS

nazwa

Wykonanie

Smaczny i szybki w wykonaniu sos tatarski.Zawsze przygotowuję ten sos do pieczonych mięs,wędlin,grilla,jajek i nie tylko.Ostrawy i lekko kwaśny świetnie komponuje się z potrawą.
SKŁADNIKI :
4 ogórki konserwowe
kilka marynowanych pieczarek
1 mała cebula
2 jajka ugotowane na twardo,obrane
1 łyżka majonezu
2 łyżki śmietany 12 %
1 łyżeczka musztardy
1 łyżka chrzanu tartego
sól,pieprz
PRZYGOTOWANIE :
Składniki sosu siekamy w drobną kostkę,przekładamy do miski,dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.Regulujemy smak według własnego uznania.Sos powinien byc gęsty i ostrawy.
Podajemy schłodzony do potraw.Smacznego.
Źródło:http://mariola1975.blogspot.com/2014/01/sos-tatarski-do-pieczonych-mies.html