Wykonanie
Polecam bardzo letnią, sezonową
sałatkę na obiad lub kolację ;)SKŁADNIKI:1/2 kg
piersi kurczaka (+ marynata: 2 łyżki
keczupu, 2 łyżki
oleju, 1 łyżeczka
musztardy,
przyprawa do kurczaka,
przyprawa do grilla)
sałata (+ sos: 2 łyżki
oliwy,
ocet balsamiczny, 1 łyżka
soku z cytryny, 1 łyżeczka
miodu,
sól,
pieprz)
szpinak10dag
sera typu
feta10 dag
malin2-3
nektarynkiPiersi kurczaka umyć, przekroić poziomo na kotlety. Składniki marynaty połączyć. Kotlety zalać marynatą i odstawić do lodówki na co najmniej godzinę, następnie zgrilować. Lekko ostudzić.
Sałatę i
szpinak umyć i osuszyć.
Sałatę porwać na kawałki.
Nektarynki umyć, wypestkować, pokroić na kawałki.
Kurczaka pokroić. Połączyć składniki sosu. Na talerzach ułożyć
sałatę,
szpinak,
nektarynki i
kurczaka.
Ser pokroić w kostkę, wyłożyć na
sałatę. Polać sosem. Przybrać
malinami.