ßßß
Składniki:- 1 szklanka kaszy jaglanej (przed ugotowaniem)- 2 pomidory- 1/2 długiego ogórka- 2 pęczki pietruszki- 1 pęczek mięty- 1/2 czerwonej cebuli- sok z 1/2 cytryny- 4 łyżki oliwy z oliwek- 1 główka czosnku- sól i pieprz do smakuSposób przygotowania:Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odstawiamy aby ociekła i wystygła.Kaszę przekładamy do miski.Warzywa myjemy.Pomidory i ogórka kroimy w kostkę a następnie dodajemy do kaszy.Pietruszkę i miętę siekamy i dodajemy do kaszy.Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do kaszy.Do miski z kaszą wyciskamy sok z cytryny, dodajemy oliwę z oliwek, wyciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz.Wszystko razem dokładnie mieszamy.Smacznego!Wpis bierze udział w akcjach: