ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopstrąg wędzony 350 gramówogórek zielony 1 sztukpomidory 1 sztukcytryna 1 sztukmięta 1 pęczekoliwa 4 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkipieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Lekko zmrozić rybę i pokroić na bardzo cienkie płatki. Sparzony pomidor obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w drobna kostkę. Umyty ogórek pokroić na cieniutkie plasterki. Opłukana, osuszona miętę, kilka listków odstawić, a resztę posiekać.Sparzona cytrynę obrać ze skórki. część skórki drobno posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z sokiem oraz skórka cytrynową, sola i pieprzem, oliwą oraz posiekaną miętą.Układać na talerzu na przemian plastry ryby i ogórka. Polać sosem i posypać posiekanymi pomidorami. Udekorować spiralkami skórki cytrynowej oraz listkami mięty. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z RybSałatkiWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: