ßßß Cookit - przepis na Carpaccio z pstrąga wędzonego

Carpaccio z pstrąga wędzonego

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
pstrąg wędzony 350 gramów
ogórek zielony 1 sztuk
pomidory 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
mięta 1 pęczek
oliwa 4 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Lekko zmrozić rybę i pokroić na bardzo cienkie płatki. Sparzony pomidor obrać ze skórki, usunąć pestki, a miąższ pokroić w drobna kostkę. Umyty ogórek pokroić na cieniutkie plasterki. Opłukana, osuszona miętę, kilka listków odstawić, a resztę posiekać.
Sparzona cytrynę obrać ze skórki. część skórki drobno posiekać. Z cytryny wycisnąć sok. Oczyszczony czosnek rozdrobnić i wymieszać z sokiem oraz skórka cytrynową, sola i pieprzem, oliwą oraz posiekaną miętą.
Układać na talerzu na przemian plastry ryby i ogórka. Polać sosem i posypać posiekanymi pomidorami. Udekorować spiralkami skórki cytrynowej oraz listkami mięty. Wstawić do lodówki na 1 godzinę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12946/Carpaccio-z-pstraga-wedzonego