ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegobakłażan 1 sztukpomidory 2 sztukoliwa 1 łyżek stołowychogórek 0,5 sztukczosnek 1 ząbkijogurt naturalny 150 mililitrówlistki mięty 0,5 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego bakłażana ponacinać nożem tak, jakby się wycinało plastry o grubości 2 cm. Ułożyć na blasze, skropić oliwa i piec ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Od czasu do czasu obrócić. Pomidory pokroić na plastry. Wyjąc blachę z bakłażanem i w nacięcia włożyć plastry pomidora. Piec jeszcze 15 minut.Sos: ogórek drobno posiekać, czosnek rozdrobnić i wymieszać z jogurtem oraz posiekaną miętą. Przed podaniem oprószyć bakłażana solą oraz pieprzem.Uwagi:Można też kilka kolorowych, drobnych pomidorków wrzucić na blachę obok bakłażana i piec 10 minut.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaSosy i pastyZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: