ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 6SkładnikLogo Ilość Czegopomidorki kokrajlowe 200 gramówmelon miodowy 1 sztukpapryka żółta 2 sztukogórki małe 2 sztukawokado 1 sztukocet winny 6 łyżek stołowychsok z cytryny 5 łyżek stołowycholiwa 6 łyżek stołowychrykola, pęczek 1 sztukcukier według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniapieprz kolorowy według uznaniaWykonanie:Umytego melona przekroić na krzyż i usunąć pestki, a z miąższu pół okrągłą łyżeczką wyciąć kuleczki (lub pokroić w małą kostkę). Umyte, osuszone pomidorki podzielić na połówki. Oczyszczoną paprykę pokroić w pas4eczki. Umyte, osuszone ogórki wraz ze skórką pokroić wzdłuż w cieniutkie paski. Awokado rozkroić, obrać, wyjąć pestkę, a miąższ pociąć w plasterki i skropić 2 łyżkami soku z cytryny. Rukolę umyć i osuszyć. Wszystkie pokrojone warzywa przełożyć do płaskiej salaterki (albo osobno, albo lekko przemieszać).Sos winegret: ocet wymieszać z pozostałymi 3 łyżkami soku z cytryny i utrzeć z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Gdy przyprawy się rozpuszczą, cienkim strumykiem dolewać oliwę i ubić na jednolity sos.Składniki w salaterce polać przygotowanym sosem i lekko przemieszać. Posypać grubo zmielonym kolorowym pieprzem i udekorować listkami świeżych ziół.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!SałatkiKomentarze:Autor: CiopcikData: 2009-04-19ludzie wy probujecie te przepisy, czy z ksiazek piszecie?????Autor: FloressData: 2008-12-27świetneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: