ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosól według uznaniapieprz według uznaniacukier 0,5 łyżek deserowychczosnek 4 ząbkiocet winny 2 łyżek deserowycholiwa 90 mililitrówrukola według uznaniaanchois 2 puszkasok z cytryny 0,5 sztukawokado 3 sztukWykonanie:Awokado umyć pod bieżącą zimną wodą obrać ze skórki, wyjąć pestki, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Fileciki anchois pokroić w cieniutkie paski. Sałatę rukolę wypłukać, osączyć, usunąć ogonki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Sos: oliwę i ocet wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem, doprawić cukrem, solą i pieprzem.Sosem polać sałatkę.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: