ßßß Cookit - przepis na Sałatka z awokado i anchois

Sałatka z awokado i anchois

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier 0,5 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
ocet winny 2 łyżek deserowych
oliwa 90 mililitrów
rukola według uznania
anchois 2 puszka
sok z cytryny 0,5 sztuk
awokado 3 sztuk
Wykonanie:
Awokado umyć pod bieżącą zimną wodą obrać ze skórki, wyjąć pestki, pokroić w cienkie plasterki, skropić sokiem z cytryny. Fileciki anchois pokroić w cieniutkie paski. Sałatę rukolę wypłukać, osączyć, usunąć ogonki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
Sos: oliwę i ocet wymieszać z rozdrobnionym czosnkiem, doprawić cukrem, solą i pieprzem.
Sosem polać sałatkę.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7332/Salatka-z-awokado-i-anchois