Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier 0,5 łyżek deserowych
czosnek 4 ząbki
ocet winny 2 łyżek deserowych
oliwa 90 mililitrów
rukola według uznania
anchois 2 puszka
sok z cytryny 0,5 sztuk
awokado 3 sztukWykonanie:
Awokado umyć pod bieżącą zimną
wodą obrać ze skórki, wyjąć pestki, pokroić w cienkie plasterki, skropić
sokiem z cytryny. Fileciki
anchois pokroić w cieniutkie paski.
Sałatę rukolę wypłukać, osączyć, usunąć ogonki. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.Sos:
oliwę i
ocet wymieszać z rozdrobnionym
czosnkiem, doprawić
cukrem,
solą i
pieprzem.Sosem polać
sałatkę.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: