Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
czekolada ciemna połamana 125 gramów
masło 125 gramów
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
chili 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
migdały posiekane 125 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
mleko 1 szklanek
bita śmietana 1 szklanek
chili 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Rozpuścić
czekoladę w rondelku na parze. Przesianą
mąkę wymieszać z
kakao, proszkiem,
chili i
solą oraz
migdałami. Mikserem ubić
jajka z
cukrem i
mlekiem. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i
czekoladę, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych
masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Udekorować kleksem
bitej śmietany i szczyptą
chili, i podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27
chili :/Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: