ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czegoczekolada ciemna połamana 125 gramówmasło 125 gramówmąka 150 gramówproszek do pieczenia 2 łyżek deserowychkakao 2 łyżek stołowychchili 1 łyżek deserowychsól 1 szczyptamigdały posiekane 125 gramówjajka 2 sztukcukier 100 gramówmleko 1 szklanekbita śmietana 1 szklanekchili 0,5 łyżek deserowychWykonanie:Rozpuścić czekoladę w rondelku na parze. Przesianą mąkę wymieszać z kakao, proszkiem, chili i solą oraz migdałami. Mikserem ubić jajka z cukrem i mlekiem. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i czekoladę, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Udekorować kleksem bitej śmietany i szczyptą chili, i podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia WłoskaWielkanocKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-27chili :/Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: