ßßß Cookit - przepis na Babeczki z czekoladą, migdałami i chili

Babeczki z czekoladą, migdałami i chili

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 9
Składnik
Logo Ilość Czego
czekolada ciemna połamana 125 gramów
masło 125 gramów
mąka 150 gramów
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
kakao 2 łyżek stołowych
chili 1 łyżek deserowych
sól 1 szczypta
migdały posiekane 125 gramów
jajka 2 sztuk
cukier 100 gramów
mleko 1 szklanek
bita śmietana 1 szklanek
chili 0,5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Rozpuścić czekoladę w rondelku na parze. Przesianą mąkę wymieszać z kakao, proszkiem, chili i solą oraz migdałami. Mikserem ubić jajka z cukrem i mlekiem. Stopniowo dodawać na przemian suche składniki i czekoladę, nie przerywając ubijania, aż masa będzie gładka i kremowa. Ciasto włożyć łyżką do 12 foremek wysmarowanych masłem. Piec ok. 20 minut w piekarniku ogrzanym do 180 stopni, tak by babeczki wyrosły, ale nie były przesuszone. Odstawić do przestudzenia. Wyjąć z foremek. Pozostawić do całkowitego ostudzenia. Udekorować kleksem bitej śmietany i szczyptą chili, i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Włoska
Wielkanoc
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-27
chili :/
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6166/Babeczki-z-czekolada,-migdalami-i-chili