Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 9SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 25 dekagramów
cukier 2 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
jajko 6 sztuk
mąka 2.25 kilogramów
olej 15 łyżek stołowych
adwokat 10 łyżek stołowych
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
orzechy rozdrobnione 2 łyżek stołowychWykonanie:
Margarynę ,
olej,
alkohol,
cukier,
cukier waniliowy oraz dwie łyżki
wody gotować 10minut na wolnym ogniu.Przestudzona masę wymieszać z
żółtkami, pół szklanki odlać , a resztę starannie połączyć z
mąką ,
proszkiem do pieczenia i ubitą na sztywno pianą z
białek.Wyłożyć ciasto do natłuszczonej formy, wstawić do nagrzanego piekarnika i upiec.Gorącą babkę posmarować pozostałą masa i posypać
migdałami.Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: dariaData: 2010-01-21Podano błędnie ilość
mąki,bo 2,25 kg to o stanowczo za dużo.Autor: dariaData: 2010-01-21Czy przypadkiem nie wkradł się błąd w podanej ilości mąki? Myślę, że 2 , 25 kilograma to stanowczo za dużo.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: