SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 10 NALEŚNIKÓWSZKLANKA MLEKA1/2 SZKLANKI WODY1 ŁYŻKA PROSZKU DOPIECZENIA1 JAJKO1 I 1/2 SZKLANKI MĄKISZCZYPTA SOLIDODATKI:OLIWKICZERWONA CEBULASER FETAŚWIEŻY POMIDORŚWIEŻA MIĘTA1 SZKLANKA OLIWYMIX SAŁATBAZYLIA2 ŁYŻKI STARTEJ SKÓRKI Z CYTRYNYPIEPRZWYKONANIE:SKŁADNIKI NA CIASTO DOKŁADNIE MIKSUJEMY ZA POMOCĄ ROBOTA KUCHENNEGO EKM4000 OD ELECTROLUX - DZIĘKI NIEMU UZYSKAMY GŁADKIE I JEDNOLITE CIASTO. I ODSTAWIAMY JE NA OKOŁO 20 MINUT DO LODÓWKI.DODATKI DO NASZEGO GRECKIEGO NALEŚNIKA POMIDOR, SAŁATA, BAZYLIA, MIĘTE I CEBULĘ MYJEMY I OSUSZAMY.SER FETA KROIMY W KOSTKĘ.CEBULĘ I POMIDORA KROIMY W PLASTERKI.OLIWĘ, MIĘTĘ I STARTĄ SKÓRKĘ Z CYTRYNY BLENDUJEMY ZA POMOCĄ BLENDERA ESTM6400 I DOŁĄCZONEGO DO NIEGO ROZDRABNIACZA. W TEN SPOSÓB OTRZYMUJEMY OLIWĘ DO POLANIA NASZYCH NALEŚNIKÓW.NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI SMAŻYMY MAŁE NALEŚNIKI.UKŁADAMY NA TALERZ I KOMPONUJEMY GRECKIEGO NALEŚNIKA.KOMPOZYCJA ZALEŻY OD WAS SAMYCH.NA KONIEC POLEWAMY OLIWĄ WCZEŚNIEJ PRZYRZĄDZONĄ, DEKORUJEMY BAZYLIĄ I POSYPUJEMY PIEPRZEM.