Wykonanie
SKŁADNIKI:CIASTO NA OKOŁO 10 -12 NALEŚNIKÓW10 GRAM ŚWIEŻYCH
DROŻDŻY200 ML
MLEKA1 ŁYŻKA
CUKRU2 SZKLANKI ZMIELONYCH
PŁATKÓW OWSIANYCH "SANTE"2
JAJKASZCZYPTA
SOLI50 GRAM
JOGURTU NATURALNEGO20 GRAM MASŁA ( ROZTOPIONEGO I OSTUDZONEGO )2 SZKLANKI UGOTOWANEJ DYNI1 ŁYŻKA ZMIELONEGO
IMBIRUDODATKI:
CUKIER PUDER2
GRUSZKISKÓRKA Z 1
LIMONKI4 ŁYŻKI
MIODU2 ŁYŻKI MASŁAOKOŁO 10 LISTKÓW POSIEKANEJ ŚWIEŻEJ
MIĘTYWYKONANIE:ROBIMY ROZCZYN Z
DROŻDŻY: DO CIEPŁEGO
MLEKA WYKRUSZAMY
DROŻDŻE, DODAJEMY
CUKIER - MIESZAMY I ODSTAWIAMY NA 15 MINUT.
MIĘDZY CZASIE OBIERAMY I KROIMY
DYNIĘ NA KAWAŁKI - WKŁADAMY DO RONDELKA ZALEWAMY 1/2 SZKLANKI
WODY, DODAJEMY 1 ŁYŻECZKĘ STARTEGO
IMBIRU I GOTUJEMY PRZEZ OKOŁO 20 MINUT.PRZYGOTOWUJEMY CIASTO: MIELIMY
PŁATKI OWSIANE OD "SANTE" NA BARDZO DROBNO, WBIJAMY
JAJKA, WLEWAMY 50 GRAM
JOGURTU NATURALNEGO, DOPRAWIAMY SZCZYPTĄ
SOLI I DOKŁADNIE MIESZAMY.NASTĘPNIE DODAJEMY ROZCZYN
DROŻDŻY, ROZTOPIONE MASŁO - DOKŁADNIE MIESZAMY NA GŁADKĄ MASĘ I ODSTAWIAMY NA 10 MINUT.UGOTOWANĄ I OSTUDZONĄ
DYNIĘ MIKSUJEMY BLENDEREM I DODAJEMY DO CIASTA ŁĄCZĄC WSZYSTKO W CAŁOŚĆ.OBIERAMY I KROIMY W PLASTERKI
GRUSZKI ORAZ ŚCIERAMY SKÓRKĘ Z
LIMONKI.NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI SMAŻYMY MAŁE NALEŚNIKI Z OBU STRON (ŚREDNICA OKOŁO 5 CM ).RÓWNOCZEŚNIE NA DRUGIEJ PATELNI ROZTAPIAMY MASŁO I DODAJEMY
MIÓD - NASTĘPNIE DO TEGO DODAJEMY
MIĘTĘ I POKROJONĄ W PLASTERKI
GRUSZKĘ WRAZ Z STARTĄ SKÓRKĄ
LIMONKI I SMAŻYMY PRZEZ OKOŁO 5 MINUT.GOTOWE NALEŚNIKI POLEWAMY
MIODEM Z
GRUSZKAMI I
LIMONKĄ.DEKORUJEMY
MIĘTĄ.

