Wykonanie
Przepis zdobyłam szukając czegoś z niewielkiej ilości
serka z wiaderka. Zostało mi go coś ok. pół kilo i nie miałam pomysłu, jak go wykorzystać, a robić kolejny sernik na zimno...? Dostałam więc przepis na poduszkowiec :) Niestety popękał :( Ale jest bardzo smaczny!


Składniki na ciasto:5
jajek220 gramów
mąki180 gramów
cukru1 łyżeczka
proszku do pieczenia125 ml
oleju125 ml
wody4 łyżeczki
kakaoSkładniki na masę
serową:100 gramów
cukru500 gramów
serka z wiaderka
waniliowego1 opakowanie budyniu
waniliowegoŻółtka ubić z 90 gramami
cukru,
olejem i
wodąBiałka ubić z pozostałymi 90 gramami
cukruMąkę, proszek,
kakao mieszamy i dodajemy do zmieszanych masPrzelać na blachę wyłożoną papierem lub wysmarowaną
margaryną i wyspaną
mąką
Nagrzewamy piecyk na 180 stopni
Ser miksujemy z
budyniem i
cukremMasę przekładamy do woreczka, odcinamy delikatnie czubek i wyciskamy masę na ciasto tworząc kratę

Pieczemy 40 minut






Delektujemy się :)W myśl akcji: