Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 8SkładnikLogo Ilość Czego
parmezan 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
ser pleśniowy niebieski 10 dekagramów
natka pietruszki 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pieczarka 8 sztukWykonanie:
Pieczarki oczyścić i umyć, nóżki odciąć i pokroić w małą kostkę. Oczyszczona
paprykę,
cebulę i
pomidory również pokroić w kostkę. Na gorącym
oleju usmażyć
pieczarki,
cebulę i
paprykę, dodać posiekaną
natkę i
pomidory. Po minucie smażenia wrzucić rozdrobniony
ser pleśniowy, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem. Nadzieniem napełnić kapelusze
pieczarek, posypać po wierzchu
parmezanem. Zawinąć w folię, ułożyć na gorącym grillu, piec ok. 10 minut. Podawać z
zieloną sałatą i
bagietką posmarowaną
masłem czosnkowym.Uwagi:
papryka w strąku,
ser pleśniowy niebieski np. rokpol, danishbluePotrawy z GrillaPotrawy z
GrzybówPotrawy z
seremKomentarze:Autor: LusiaData: 2009-04-13Niedługo sezon grillowy,warto wypróbować!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: