ßßß Cookit - przepis na Faszerowane pieczarki z rokpolem

Faszerowane pieczarki z rokpolem

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 8
Składnik
Logo Ilość Czego
parmezan 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
ser pleśniowy niebieski 10 dekagramów
natka pietruszki 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
pomidor 2 sztuk
papryka żółta 1 sztuk
pieczarka 8 sztuk
Wykonanie:
Pieczarki oczyścić i umyć, nóżki odciąć i pokroić w małą kostkę. Oczyszczona paprykę, cebulę i pomidory również pokroić w kostkę. Na gorącym oleju usmażyć pieczarki, cebulę i paprykę, dodać posiekaną natkę i pomidory. Po minucie smażenia wrzucić rozdrobniony ser pleśniowy, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Nadzieniem napełnić kapelusze pieczarek, posypać po wierzchu parmezanem. Zawinąć w folię, ułożyć na gorącym grillu, piec ok. 10 minut. Podawać z zieloną sałatą i bagietką posmarowaną masłem czosnkowym.
Uwagi:
papryka w strąku, ser pleśniowy niebieski np. rokpol, danishblue
Potrawy z Grilla
Potrawy z Grzybów
Potrawy z serem
Komentarze:
Autor: Lusia
Data: 2009-04-13
Niedługo sezon grillowy,warto wypróbować!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2041/Faszerowane-pieczarki-z-rokpolem