ßßß Cookit - przepis na Biała ryba w cieście

Biała ryba w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Biała ryba w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 5
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 8 szklanek
papryka mielona 1 łyżek deserowych
filety białej ryby 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
woda gazowana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Olej rozgrzać w garnku do 190 stopni. Połowę papryki słodkiej lub ostrej wymieszać w miseczce z łyżką soli. Opłukane, osuszone filety pokroić w paseczki. Mąkę wymieszać z pozostałą papryką, 3 łyżeczkami soli i 1 łyżką pieprzu. Dodać wodę mineralna lub piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na zloty kolor - 4 minuty. Osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć sola paprykową i podawać z sałatą.
Uwagi:
Biała ryba: panga, sola, dorsz.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11407/Biala-ryba-w-ciescie