Wykonanie
« Powrót  
Biała ryba w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
olej 8 szklanek
papryka mielona 1 łyżek deserowych
filety białej ryby 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
woda gazowana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Olej rozgrzać w garnku do 190 stopni. Połowę
papryki słodkiej lub ostrej wymieszać w miseczce z łyżką
soli. Opłukane, osuszone filety pokroić w paseczki.
Mąkę wymieszać z pozostałą
papryką, 3 łyżeczkami
soli i 1 łyżką
pieprzu. Dodać
wodę mineralna lub
piwo i wymieszać na gładkie ciasto. Kawałki
ryby zanurzać w cieście i smażyć na zloty kolor - 4 minuty. Osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć
sola paprykową i podawać z
sałatą.Uwagi:
Biała ryba:
panga,
sola,
dorsz.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: