Wykonanie
« Powrót  
Ryby w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
olej 8 łyżek stołowych
mapryka mielona 1 łyżek deserowych
filety z ryby białej 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
woda gazowana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Łyżeczkę
soli wymieszać z połową
papryki. Opłukane, osuszone filety pokroić w paski.
Mąkę wymieszać z pozostałą
papryką, 3 łyżeczkami
soli i łyżeczka
pieprzu. Dodać
wodę mineralna i mieszać, aż powstanie gładkie ciasto. Kawałki
ryby zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor - ok. 4 minuty w
oleju rozgrzanym do 190 stopni. Osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć
solą z
papryką. Podawać z
sałatą z
pomidorami oraz
białym pieczywem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: