ßßß Cookit - przepis na Ryby w cieście

Ryby w cieście

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Ryby w cieście
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
olej 8 łyżek stołowych
mapryka mielona 1 łyżek deserowych
filety z ryby białej 1 kilogramów
mąka 3 szklanek
woda gazowana 1 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Łyżeczkę soli wymieszać z połową papryki. Opłukane, osuszone filety pokroić w paski. Mąkę wymieszać z pozostałą papryką, 3 łyżeczkami soli i łyżeczka pieprzu. Dodać wodę mineralna i mieszać, aż powstanie gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć na złoty kolor - ok. 4 minuty w oleju rozgrzanym do 190 stopni. Osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą z papryką. Podawać z sałatą z pomidorami oraz białym pieczywem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12425/Ryby-w-ciescie