Wykonanie
            
Okazuje się, że drugi raz jest równie emocjonujący, wspaniały i 
daje ogrom radości co pierwsza wygrana. 
Serce galopuje, oczy się błyszczą, na niczym się skupić nie można :))) tak tak, jestem bardzo emocjonalna i wrażliwa...tak już mam. Często w życiu dostaje się za to po tyłku, ale w takich chwilach również radość odczuwa się mocniej niż ludzie nie będący aż tak wrażliwymi ;)Tak stanowczo lubię tą wrażliwość ;)Zeszłam z tematu, wybaczcie, choć w ten sposób poznajecie mnie trochę bardziej.Tak więc jak zwykle nie wierząc w ogóle we własne siły ale jednak wysłałam zgłoszenie na konkurs organizowany przez Nikol na jej blogu( tu link do konkursu ).Co dzień myślałam, o tym konkursie. A dziś mimo, że nie wierzyłam, że 
mogę wygrać, to z ciekawości zaglądałam kilkanaście 
razy...kto wygra...może zobaczę czym się kierować na przyszłość, by robić lepsze zdjęcia....Jaki ogromny szok przeżyłam jak zobaczyłam własne imię i nazwisko....nie do opisania. Pobiegłam do kuchni do mamy, rzuciłam się nic nie widzącej biedaczce na szyję ;) i cieszyłam się jak małe dziecko :))) nadal 
siedzę z 
bananem na twarzy :) a tu dowód, że to ja wygrałam . Nikol bardzo bardzo Ci dziękuję za docenienie moich starań :))))Co do ciasta, robiłam je prawie identycznie jak Nikol (jej przepis ).Jedynie czytając komentarze odrobinę 
kakaa odjęłam i zastąpiłam je 
mąką ;)Składniki na tortownicę 24cm śr. :Ciasto:230g 
mąki150 g ciemnego 
kakao1 łyżeczka 
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki 
soli170g 
masła miękkiego220g 
cukru30g 
cukru waniliowego125 ml 
śmietany kwaśnej1 łyżeczka estraktu z 
wanilii(to pominełam, bo nie mam ;/ )Krem:400ml mocno schłodzonej kremówki2 
śmietan-fixy (ja dałam 2 
śnieżki)2 łyżki 
cukru pudru (pominęłam, bo dzięki 
śnieżce było słodkie)50 g 
gorzkiej czekoladyDodatkowo:3 
banany (czasem 2, czasem 4...zależy od ich wielkości)
sok z cytrynyDo miski przesiewamy 
mąkę, 
proszek do pieczenia, 
kakao i dodajemy 
sól, wymieszać. W drugiej misce utrzeć 
masło z 
cukrem i 
cukrem waniliowym na puszysta masę. Dodawać pojedynczo 
jajka, po każdym chwilę miksując. Wsyp połowę sypkiej mieszanki, zmiksuj. Dodaj 
śmietanę i znów zmiksuj.Wsyp resztę mącznej mieszanki i porządnie wymieszaj. Dno tortownicy o śr. 24cm wyłóż papierem do pieczenia, boki natomiast wysmaruj 
masłem i posyp 
kakaem. Ciasto przełóż do formy, wygładź i piecz ok. godziny w 160 stopniach.Po wystudzeniu wydrąż ciasto krótkim nożykiem zostawiając około 1,5 cm brzegu i tyle samo warstwy spodniej. 
Banany przekrój wzdłuż na pół i pokrop 
sokiem z cytryny.Ułóż w wydrążeniu ciasta. Kremówkę ubij dodając 
śmietan- fixy i 
cukier puder, lub same 
Śnieżki. 
Czekoladę posiekaj drobno i dodaj do 
śmietany. Krem układaj na bananach tworząc górkę. Ciasto które zostało z wydrążenia pokrusz i posyp nim ciasto dociskając lekko dłonią. Schłodź i przechowuj w lodówce. Życzę smacznego :)))Jak dla mnie ciasto to podbija 
serce i moje i domowników :)