Przepis mam od Oli . Nie byłabym sobą, gdybym troszkę go nie zmodyfikowała. Ale muszę przyznać, że blog Dwa Smaki bardzo mnie inspiruje i znajduje tam mnóstwo świetnych i sprawdzonych przepisów.Składniki na 2-3 porcje:podwójna pierś z kurczakaprzecier pomidorowy 500 gpuszka pomidorów krojonych (opcjonalnie)6 ząbków czosnkukapary w słoiczku - garśćłyżeczka bazylii,łyżeczka oregano,pieprz i sól do smakupół łyżeczki fruktozy lub stewiikulka mozzarelli light2 łyżki oliwyPierś umyj i pokrój na cienkie paski. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Ser pokrój w plastry.Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż pierś z kurczaka. Posól i popieprz. Dodaj czosnek, kapary, bazylię i oregano. Następnie dodaj przecier i pomidory w puszce. Smaż do momentu, aż sos z pomidorów i przecieru trochę zgęstnieje. Dosól jeszcze ewentualnie do smaku. Na wierzchu ułóż plastry mozzarelli i poczekaj aż ser się rozpuści.Będąc na diecie South Beach zjadałam tą potrawę tylko z dodatkiem sałaty. Ale kiedy czuję, że mój organizm potrzebuje konkretnego paliwa, kurczaka zjadam z makaronem pełnoziarnistym. Smacznego!