W tym miejscu dziękuję Grzegorzowi z Gotowanie z pasją za pomoc w wykonaniu zdjęcia :) podczas warsztatówCiasto:250 g mąki pszennej9 łyżek kakao1 łyżeczka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia50 g cukru100 g brązowego cukru2 jajka1/2 szkl. maślanki1 łyżeczka sproszkowanej wanilii firmy RoyalBrand1 łyżka brandy240 ml wody125 g masła1 łyżeczka soli35-40 dag rozmrożonych wiśni nadwiślańskichPolewa :250 ml śmietany 30%3 łyżki miodu wrzosowego250 g gorzkiej czekolady z chilikilka kropli olejku w spraju z chiliubita śmietana do dekoracjiPiekarnik rozgrzać do temperatury 190 st. C. Foremkę 20 x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do jednej miski przesiać mąkę z kakao, sodą i proszkiem do pieczenia, dodać oba rodzaje cukru i wymieszać. W drugiej misce zmiksować jajka z maślanką, olejkiem i brandy. Do rondelka wlać wodę, dodać masło, sól i podgrzać prawie do zagotowania. Powoli wlewać do suchych składników stale mieszając. Następnie dodać jajka z maślanką i starannie wymieszać. Wiśnie dokładnie osuszyć, rozłożyć je na dnie formy i zalać ciastem . Ciasto wstawić do piekarnika i piec 25-35 minut.Do rondelka wlać śmietanę, dodać miód i podgrzewać prawie do zagotowania. Czekoladę posiekać, skropić olejkiem i zalać gorącą śmietaną. Odstawić na minutę i wymieszać, aby powstała gładka masa. Rozsmarować ją na wierzchu .