ßßß
W kolejnej odsłonie akcji "Wino do posiłku"przedstawiam Wam wino Celebro Italy ."Celebro Italy to wino czerwone, półwytrawne.wyprodukowane ze specjalnie wyselekcjonowanych winogron,rosnących w słonecznych winnicach północnej Italii.Posiada delikatnie owocowy bukiet i doskonałą harmonię smaku.Najlepiej podawać w temp. 16-18°C.Idealne do wieprzowiny, makaronów i pizzy."
Pizza na cienkim cieście z ulubionymi dodatkami.Składniki na ciasto:180 g ciepłej wody20 g świeżych drożdży1/2 łyżeczki cukru1 łyżeczka soli25 g oliwy350 g mąki pszennej1 łyżeczka suszonej bazylii1 łyżeczka suszonego oreganoW ciepłej wodzie rozpuścić drożdże, dodać cukier i łyżkę mąki. Odstawić aż zaczyn zacznie pracować. Kiedy zaczyn podrośnie dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto (ok. 10 minut). Ciasto lekko obsypać mąką i odstawić do wyrośnięcia. Kiedy ciasto podwoi swoją objętość, podzielić je na 2 części i rozwałkować na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formując cienkie placki. Brzegi placków można pozawijać do środka tworząc wałek, ale można tę czynność pominąć.Sos pomidorowy:150 g przecieru pomidorowego1 łyżeczka cukru (może być mniej lub więcej w zależności od naszego smaku)sól, pieprz3 ząbki czosnku, drobno posiekaneoregano, bazylia2-3 łyżki oliwywszystkie składniki ze sobą połączyć i posmarować oba placki.Dodatki:250 g sera mozzarella (2 kulki)150 g boczku w plastrach1 mała czerwona cebulka, pokrojonej w plasterkikilka oliwek, pokrojonych w plasterkiNa posmarowany sosem placek układamy składniki w podanej kolejności.Piec ok. 20 minut w temp. 200 st.C z termoobiegiem.
Patronem akcji "Wino do posiłku" jest Celebro .Zapraszamy również na Facebook: Klub Celebro .