ßßß
Roladka zrobiona jest ze schabu, pokrojonego w spore plastry a następnie roztłuczonego. Z obu stron trzeba posolić i popieprzyć. Wewnętrzną stronę smarujemy musztardą, układamy boczek, śliwki (bez pestek, oczywiście) i figi. Zawijamy, formując roladki. Obsmażamy na oleju w rondelku. Gdy lekko się zrumienią, podlewamy piwem i dusimy przez około godzinę. Po tym czasie odlewamy trochę wywaru spod smażenia, dodajemy śmietankę i trochę mąki. Rozrabiamy aby nie było grudek i dodajemy z powrotem do rondelka. Dusimy jeszcze 15 minut.Marchewkę baby gotujemy w osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy, a na patelni roztapiamy masło z łyżeczką cukru i skórką z pomarańczy. Gdy cukier się roztopi dorzucamy marcheweczki i wyciskamy do nich sok z pomarańczy.Ziemniaki gotujemy na puree z koperkiem i śmietaną (masła już nie trzeba).Pychota!