ßßß
Składniki:Ciasto francuskieOpakowanie fety2 ząbki czosnku3 pomidory1/2 paprykiCebula (pominęłam)Kilkanaście oliwekStarty żółty ser (pominęłam)Mały brokuł1/3 szklanki kukurydzyPrzyprawy (bazylia, pieprz, chilli, oregano, zioła prowansalskie)Ciastem francuskim (wraz z pergaminem) wykładamy formę na tartę. Nakłuwamy widelcem, podpiekamy w piekarniku 10-15 min w 200 st. C.Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki, gotujemy kilka minut.W miseczce mieszamy fetę z czosnkiem, doprawiamy do smaku.Na lekko przestudzone ciasto francuskie kładziemy pokrojone pomidory, oliwki, rozsmarowujemy fetę, posypujemy pokrojoną papryką, odcedzoną kukurydzą, układamy różyczki brokuła.Zapiekamy do 30 min. w 200 st. C, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem.Smacznego!