Wykonanie
"I ate everything - a lot of pizza, bags of
chips and boxes of cookies. Now I
love chicken, that's all I eat."Robert Iler- Dzisiaj będzie
ryba w piwnym cieście - planuję rano.- Jak wrócisz zjemy zapiekankę - twierdzę w południe.- Jednak
kurczak - uśmiecham się wieczorem.

Inspiracja: "Dania prosto z patelni".Składniki:2
filety z kurczaka4 łyżki
sosu sojowegoPorCzerwona paprykaOpakowanie
kiełków soiKilka
pieczarekPrzyprawy (
imbir,
papryka,
pieprz,
kurkuma,
bazylia)
OliwaMięso myjemy, kroimy, skrapiamy
sosem sojowym, doprawiamy, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 30 min.Warzywa i
pieczarki kroimy, podsmażamy, doprawiamy do smaku, przekładamy na talerzyk.Podsmażamy
mięso, następnie dodajemy warzywa oraz
grzyby, całość podgrzewamy 10 min.Podajemy np. z
brązowym ryżem.Smacznego!