Jako ogromna maniaczka wszelakich ciast i deserów z dodatkiem kawy pokusiłam się również na to ciasto. Przyznam jednak że kawa jest w nim mało wyczuwalna. Wyszło by zapewne aromatyczniejsze gdyby tak dodać do masy zamiast jogurtów sparzonej mocnej kawy.Przepis wyszukany z jednego z numerów gazetki "Przyślij przepis".Biszkopt1 szkl. mąki4 jajka2 łyżeczki proszku do pieczenia3/4 szkl. cukrułyżeczka octu2 łyżki olejuMasa200 g serkawaniliowego200 ml śmietany2 jogurtykawowe6 łyżek cukru5 łyżek żelatynyMasa wierzchnia300 ml śmietany kremówkicukier waniliowy2 łyżki żelatynyDodatkowokakao do oprószeniaSposób1. Białka ubijamy z cukrem. Żółtka mieszamy z proszkiem i octem. Stopniowo dodajemy do ubitej piany z białek. Mieszamy z mąka i olejem. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 st. C. Po ostudzeniu biszkopt przecinamy na pół.2. Jogurty mieszamy z serkiem, cukrem i śmietaną. Łączymy z namoczoną w gorącej wodzie i przestudzoną żelatyną.3. Śmietanę ubijamy z cukrem. Mieszamy z ostudzoną żelatyną.4. Biszkopt wkładamy na blachę wyłożoną pergaminem, wykładamy masę, pozostawiając jej 6 łyżek. Przykrywamy drugim płatem biszkoptu, smarujemy pozostałą masą i śmietaną. Chłodzimy. Przed podaniem posypujemy kakao.