Wykonanie
Szybkie, tanie, łatwiutkie, a przede wszystkim przepyszne ! :)
przepis stąd150 gramów
serka waniliowego (zwykle używam Danio lub Tutti z Biedronki)1 i 1/3 szklanki
mąki3
jaja1 płaska łyżka
cukru1 płaska łyżka
cukru waniliowego1 łyżeczka
proszku do pieczenia1 łyżka
octuolej do głębokiego smażenia
cukier puder do posypania
Jaja miksujemy z
serkiem waniliowym na gładką masę, następnie dodajemy
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia,
cukry i
ocet, wszystko ponownie miksujemy.Smażymy na głębokim
oleju porcje ciasta wielkości jednej łyżeczki, na złoto, odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym, następnie posypujemy
cukrem pudrem.Uwaga: łyżeczkę do nabierania ciasta możemy maczać w
oleju, dzięki temu ciasto będzie nam ładnie odchodziło do smażenia.