Wykonanie

Muszę przyznać że coraz częściej jadam
makaron, nie żebym go wcześniej nie jadała, nic z tych rzeczy... po prostu zawsze w rankingu najwyższe miejsce zajmowały u mnie
ziemniaki, teraz jest wręcz odwrotnie. Widać gusta się zmieniają.Składniki60 dag
mięsa mielonego1 puszka
groszku400 g
makaronu penne30 dag
żółtego sera2 ząbki
czosnku2 duże
cebule0,5 słoiczka
koncentratu pomidorowego2 łyżki
ketchupumajeranek,
oregano,
bazylia, proszkowana
papryka słodka,
pieprz0,5 szkl.
wodymargaryna do smażeniaSposób
Mięso mielone podsmażyć na
margarynie razem z
przyprawami,
cebulą pokrojoną w kosteczkę i roztartym
czosnkiem. Następnie dodać koncentrat,
ketchup,
wodę,
groszek oraz potarty na tarce o dużych oczkach
żółty ser, który zagęści nam cały sos.W osolonej wodzie ugotować
makaron, gotowy odcedzić i wymieszać razem z sosem.Smacznego!