ßßß
Cookit - przepis na Pomidorowa zupa krem z migdałami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Pomidorowa zupa krem z migdałami
Składniki
Woda
Marchew
Pietruszka
Seler
Pory
Cebula
Żeberka
Mięso
Liść laurowy
Ziele angielskie
Sól
Ryż
Śmietana
Płatki migdałowe
Wykonanie
Dzisiaj ugotowałam przepyszną zupkę krem
pomidorową
z
migdałami
, przygotowałam ją dzięki uprzejmości firmy Russell Hobbs, która dała mi do przetestowania blender Aura 6w1 .
Składniki (na 5 osób):- 3l
wody
- 2
marchewka
- 1
pietruszka
- kawałek
selera
- kawałek białej części
pora
- mała
cebula
- 1kg
żeberek
lub innego
mięsa
- 2
liście laurowe
- 6 ziarenek
ziela angielskiego
-
sól
do smaku- 1/2 szklanki
ryżu
- 1 duży słoiczek
przecieru pomidorowego
(ja mam własnej roboty)- 5 łyżek
śmietany
-
płatki migdałów
według uznaniaWykonanie:Myjemy
mięso
zalewamy 3litrami
wody
. Gotujemy, gdy
mięso
będzie do połowy ugotowane wsypujemy wypłukany
ryż
i
włoszczyznę
. Gdy
mięso
będzie już miękkie dodajemy
przecier pomidorowy
, czekamy do zagotowania.Wyjmujemy
mięso
i
włoszczyznę
. I tak przygotowaną zupę blendujemy i na wierzch kładziemy łyżkę gęstej
śmietany
i przyozdabiamy
migdałami
.Smacznego!
Źródło:
http://tanioszybkozdrowo.blogspot.com/2015/03/pomidorowa-zupa-krem-z-migdaami.html
Przepisy powiązane
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Rosół z gęsiny
Składniki powiązane (0)