Wykonanie

Śniadanie to najważniejszy posiłek dnia. Musi być pożywne, dawać energię na cały dzień. Najlepiej, by łączyło w sobie wszystko: zdrowie, "
kopa" do działania i budzący zmysły smak i aromat. By było łatwe i szybkie w przygotowaniu.Bo każdy z nas ma takie dni, kiedy budzi się jeszcze z jednym
okiem zamkniętym i, powoli snując się po kuchni, desperacko potrzebuje "budzika". Wzdychając, myślimy o ciężkim dniu w szkole, pracy, na uczelni... Co pomoże nam go przetrwać?Myślę o pancakesach (cóż za zaskoczenie). Nie, nie...nie mam czasu na smażenie. Przed oczami pojawia mi się mój ukochany omlet z
pomidorami. Zaglądam do lodówki, pustka. I wtedy mój wzrok przyciąga świeżo otwarta paczuszka
płatków owsianych. Na blacie leży
jabłko. I już wiem, co zrobić. Jak mogłam nie pomyśleć o tym od razu???Owsianka, zwłaszcza w te zimowe, ciemne poranki, to
miód na zaspaną duszę łaknącą energii. Jeśli do tego wypełniona jest
słodyczą jabłka i
cynamonu, moje szczęście sięga zenitu.Dodajcie
wiórki kokosowe i posypcie "zupę" kawałkami
migdałów, a ODPŁYNIECIE!

Składniki:ok.2 szklanki
płatków owsianychok.0,75 l
mleka1
jabłko, obrane ze skórki3 łyżeczki
wiórków kokosowych0,5 łyżki
cynamonupłatki migdałów i kawałki
jabłka do podaniaPrzygotowanie:
Płatki zalej odrobiną zimnego
mleka i odstaw, by napęczniały. Pozostałe
mleko zagotuj w garnuszku. Dodaj
płatki do gorącego
mleka, zamieszaj i chwilę gotuj.
Jabłko zetrzyj do miseczki, wymieszaj z
cynamonem i wiórkami kokosowymi. Dodaj do
płatków, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj.Owsiankę nałóż do miseczek, podawaj z kawałkami
jabłka, posypaną
płatkami migdałów i
cynamonem.Smacznego i udanego dnia!PaulinaPopularne posty :
Kakao,
czekolada,
kokos i... piankowa niespodziankaSuper prosta pizza na miękkim spodzie - uzależniająca!Przed śniadaniemWspomnienia zapachu Świąt i...piernik "Najlepszyjakijadłam!"Moja poranna rutyna i niezwykły
olej kokosowyPodobał Ci się post? Coś Cię zainspirowało? Masz pytania?Podziel się swoją opinią!Spraw, że mój dzień będzie piękniejszy!