Wykonanie
Dawno nie było na blogu żadnych placuszków a wiadomo, że są idealne na każdą
porę dnia.Na śniadanie, obiad, kolację albo przekąskę.Dzisiejsze placuszki powstały bez
mąki- na bazie
kaszy kukurydzianej. Wyszły pięknie rumiane i puszyste a jednocześnie dość chrupkie :)Do placuszków pasują różnego rodzaju musy,
dżemy albo
cukier puder.Ja wykorzystałam do tego znalezioną w zamrażarce
dynie i przerobiłam ją na mus z dodatkiem
pomarańczy, odrobiny
dżemu brzoskwiniowego i
cynamonu
1, 5 szklanki
kaszy kukurydzianej1 szklanka
mleka1
jajko1 łyżeczka
cukru pudru0,5 łyżeczki
miodu1 łyżeczka
proszku do pieczeniałyżeczka soku z
pomarańczyszczypta
soliDo miski wsypać
kaszę,
cukier,
sól i
proszek do pieczenia i zamieszać następnie dodać
miód,
mleko, sok i
jajko i dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Odstawić na kilka minut aby ciasto trochę zgęstniało. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni na złoty kolor.

Mus300g dynisok i miąższ z
pomarańczyłyżeczka
dżemu brzoskwiniowegołyżeczka
mioducynamon
Dynię pokroić w kostkę. Wycisnąć sok z
pomarańczy i razem z miąższem dodać do dyni.Gotować na małym ogniu aż
dynia zmięknie. Dodać
miód i
dżem a następnie całość zblendować na gładką masę. Doprawić
cynamonem.