Wykonanie
Szybka, prosta w przygotowaniu przekąska na podwieczorek, lub deser. Idealny poprawiacz humoru:) na dzisiejszą ponurą pogodę.
Jabłka posypane
cynamonem, obtoczone
ciastem naleśnikowym, po usmażeniu złociste i chrupiące.
SKŁADNIKI1
jajkoszklanka
mleka6 łyżek
mąki pszennejszczypta
soliłyżeczka
proszku do pieczenia3
jabłkacynamoncukier puderMleko, jako,
mąkę,
proszek do pieczenia,
sól miksujemy- ciasto powinno
mieć konsystencje gęstej
śmietany.
Jabłka obieramy wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w plastry. Każdy plaster
jabłka obsypujemy
cynamonem, obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym
oleju po 2 minuty z każdej strony. Usmażone
jabłka należy położyć na ręczniku papierowym aby odsączyć tłuszcz. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.