ßßß Cookit - przepis na JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

JABŁKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM

nazwa

Wykonanie

Szybka, prosta w przygotowaniu przekąska na podwieczorek, lub deser. Idealny poprawiacz humoru:) na dzisiejszą ponurą pogodę. Jabłka posypane cynamonem, obtoczone ciastem naleśnikowym, po usmażeniu złociste i chrupiące.
SKŁADNIKI
1 jajko
szklanka mleka
6 łyżek mąki pszennej
szczypta soli
łyżeczka proszku do pieczenia
3 jabłka
cynamon
cukier puder
Mleko, jako, mąkę, proszek do pieczenia, sól miksujemy- ciasto powinno mieć konsystencje gęstej śmietany. Jabłka obieramy wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w plastry. Każdy plaster jabłka obsypujemy cynamonem, obtaczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym oleju po 2 minuty z każdej strony. Usmażone jabłka należy położyć na ręczniku papierowym aby odsączyć tłuszcz. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Źródło:http://rarossa.blogspot.com/2013/09/jabka-w-ciescie-nalesnikowym.html