Wykonanie
Dzisiaj coś dla łasuchów i miłośników
jabłek i
cynamonu:)Ja jestem fanką takiego połączenia, bo
jabłka z
cynamonem są duetem idealnym.Muffiny w takim połączeniu są smaczne i aromatyczne.1,5 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru pudru2 łyżeczki
proszku do pieczenia2 łyżeczki
cynamonuszczypta
soli1
jajko6 łyżek roztopionego, ostudzonego
masła1/2 szklanki
mleka2
jabłkaW większej misce należy wymieszać wszystkie składniki suche, a w drugim połączyć składniki mokre.
Jabłka myjemy, obieramy i kroimy w kostkę średniej wielkości.Mokre składniki przelewamy do suchych, mieszamy i dodajemy pokrojone
jabłka.Blachę do muffin wykładamy papilotkami, które wypełniamy
ciastem do 2/3 wysokości. Pieczemy ok 25-30 minut w temperaturze 180-190 stopni.